Skip links

Belang van een professioneel e-mailadres

Als ondernemer is e-mail een van de belangrijkste communicatiemiddelen. Het gebruik van professionele e-mailadressen die eindigen op je domeinnaam draagt bij aan een betrouwbare uitstraling. In dit blogbericht bekijken we waarom professionele e-mailadressen belangrijk zijn en stellen we enkele soorten adressen voor die elke ondernemer zou moeten overwegen.

Waarom een professioneel e-mailadres

Straal professionaliteit uit

Wanneer je een e-mailadres hebt dat is gebaseerd op je domeinnaam, bijvoorbeeld ‘jouwnaam@jouwbedrijf.be‘, geeft dit direct een betrouwbare en serieuze indruk aan je zakelijke contacten. Het geeft aan dat je aandacht besteedt aan de details en dat je professioneel te werk gaat.

CONTACTEER ONS VOOR DE REGISTRATIE VAN JOUW DOMEINNAAM

Maak gratis reclame

Elk verzonden e-mailbericht fungeert als een soort mini-reclame voor je bedrijf. Wanneer je professionele e-mailadressen gebruikt, vergroot je de zichtbaarheid van je merk. Ontvangers associëren je bedrijfsnaam meteen met professionaliteit, wat de kans op herkenning en positieve associaties vergroot.

Laat e-mailadressen meegroeien met je bedrijf

Een van de grote voordelen van professionele e-mailadressen is hun schaalbaarheid. Naarmate je bedrijf groeit en verandert, kunnen deze adressen eenvoudig worden aangepast en geconfigureerd. Of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe medewerkers of het creëren van specifieke afdelingen, je behoudt de flexibiliteit om je e-mailstructuur aan te passen aan de behoeften van je groeiende onderneming.

Beveilig je mailbox tegen virussen en spam

Het gebruik van je eigen domein biedt de mogelijkheid om geavanceerde beveiligingsmaatregelen te implementeren, waardoor je mailbox beschermd wordt tegen virussen en ongewenste spam. Deze maatregelen zijn niet alleen van cruciaal belang voor de veiligheid van je bedrijfsgegevens, maar zorgen er ook voor dat je communicatiekanalen betrouwbaar blijven en vrij van onnodige verstoringen.

Extra bescherming en back-ups voor je e-mails zijn beschikbaar voor Microsoft 365 (Office 365) gebruikers. Je kunt kiezen voor MBJ-IT Cyber Protect, aangedreven door Acronis, met Extra Advanced Email Security en back-up van Microsoft 365. Deze bescherming garandeert uitgebreide controles op virussen, spam en spyware. Met de back-up voor Microsoft 365 loop je nooit het risico om een cruciale e-mail te verliezen.

Belangrijke functies van deze beveiligingsoplossing zijn onder andere:

Spamfilter: Blokkeer schadelijke communicatie met anti-spam- en reputatiegebaseerde filters, gebaseerd op gecombineerde gegevens van verschillende toonaangevende technologieën op de markt.

Anti-evasie: Detecteer schadelijke verborgen inhoud door de inhoud recursief in kleinere eenheden (bestanden en URL’s) uit te pakken, die vervolgens dynamisch worden gecontroleerd door meerdere engines in minder dan 30 seconden – veel sneller dan de meer dan 20 minuten van verouderde sandbox-oplossingen.

Threat intelligence: Blijf opkomende bedreigingen te slim af met de gecombineerde threat intelligence van 6 toonaangevende bronnen en Perception Point’s unieke engine die URL’s en bestanden scant.

Anti-phishing-engines: Detecteer schadelijke URL’s op basis van vier toonaangevende URL reputation engines in combinatie met de geavanceerde image recognition technologie van Perception Point om de legitimiteit van URL’s te valideren.

Anti-spoofing: Voorkom aanvallen zonder payload, zoals spoofing, domeinen die op elkaar lijken en misleiding van de weergavenaam met ongeëvenaarde precisie via machine-learningalgoritmen met IP-reputatie, SPF, DKIM en DMARC-recordcontroles.

Next-generation dynamic detection: Stop geavanceerde aanvallen zoals APT’s en zero-days met Perception Point’s unieke analyse op CPU-niveau die ze detecteert en blokkeert in de exploit-fase door afwijkingen van de normale uitvoeringsstroom tijdens runtime te identificeren.

Incident Response Service: Verkrijg directe toegang tot cyberanalisten die fungeren als een uitbreiding van je service delivery team. Monitor alle klantverkeer en analyseer kwaadwillige bedoelingen met voortdurende rapportage en ondersteuning, inclusief het omgaan met onterechte positieven en het verhelpen van problemen.

MEER INFO OVER MBJ-IT CYBER PROTECT? PLAN JE GESPREK NU!